Princenlant. Kopen

Stap voor stap

Het kopen van een appartement – en zeker een nieuwbouwappartement – is iets wat u niet elke dag doet. We hebben de belangrijkste stappen daarom even voor u op een rij gezet, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Heeft

Stap 1: Inschrijving

De inschrijving voor de toewijzing liep tot 16 september 2019, alle appartementen zijn vanuit de inschrijving bezet. Mocht u toch nog interesse hebben in een appartement dan kunt u dit aangeven bij één van de makelaars van dit project. U bent dan reservelkandidaat en wordt er met u contact opgenomen wanneer er een appartement beschikbaar komt.  

Stap 2: Gesprek bij de makelaar
Wijzen we een appartement aan u toe? Dan nodigt de makelaar u uit voor een gesprek waarin hij of zij alle belangrijke details voor de aankoop met u bespreekt. Het appartement reserveren we tijdelijk voor u, zodat u rustig kunt beslissen of u tot koop wilt overgaan.

Stap 3: Koop
Als u een appartement in Princenlant wilt kopen, neemt de makelaar de koopen aannemingsovereenkomst met u door, zodat u weloverwogen uw handtekening kunt zetten. Door het tekenen van de overeenkomst gaat u akkoord met het betalen van de koopsom van de grond en de aanneemsom voor de bouw. Hurks is na ondertekening verplicht de grond en het appartement aan u op te leveren.

Goed om te weten is dat u bij aankoop van een appartement in Princenlant profiteert van een Woningborggarantie. Kortgezegd komt dit erop neer dat u de zekerheid heeft dat u de appartementen gegarandeerd worden afgebouwd. Bij aankoop ontvangt u een brochure waarin u hierover meer kunt lezen.

Stap 4: Afwerking bepalen
Als u uw handtekening heeft gezet, maakt onze kopersbegeleider een afspraak met u om u te helpen met het maken van de juiste keuzes voor de afwerking van uw appartement. De kopersbegeleider blijft vervolgens gedurende het hele bouwtraject uw eerste aanspreekpunt bij Hurks. Als u dus ergens vragen over heeft, kunt u haar het best bellen.

We hebben alvast een koperskeuzelijst voor u samengesteld zodat u weet uit welke opties u kunt kiezen. Om uw inrichting voor de keuken en de keuze voor tegels in de diverse ruimtes te bepalen, kunt u terecht bij een keuken- en tegelshowroom waar we mee samenwerken. Het sanitair voor het toilet en de badkamer kiest u samen met de kopersbegeleider uit in een digitale showroom. Met een duidelijk overzicht van de mogelijkheden maken we kiezen zo heel gemakkelijk.

Stap 5: Eigendomsoverdracht
De verplichtingen uit de koop- en aannemingsovereenkomst gaan pas in als aan alle gestelde voorwaarden is voldaan. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat eerst een bepaald percentage van de appartementen verkocht moet zijn. Is dat punt bereikt, dan nodigen we u uit voor de eigendomsoverdracht bij de notaris. U betaalt bij de overdracht de koopsom van de grond, eventuele bouwtermijnen die al vervallen zijn en grond- of termijnrente als dit van toepassing is. Als u de woning aankoopt door middel van een hypotheek vindt bij de notaris ook de hypotheekoverdracht plaats.

Stap 6: De bouw volgen
Gedurende de bouwperiode krijgt u een paar keer de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op de bouwplaats en – als het veilig kan – ook in uw eigen appartement. Het inmeten van zaken door uw eigen leveranciers kan op speciale inmeetmomenten. Tijdens de bouw ontvangt u facturen voor de werkzaamheden die zijn afgerond. Voor vragen over deze facturen of andere zaken rondom de bouw blijft u terechtkunnen bij uw kopersbegeleider.

Stap 7: Oplevering
Eindelijk is het dan zover. Uw appartement is klaar. Na een grondige inspectie van uw zijde ontvangt u de sleutel van uw nieuwe woning. U mag voor de inspectie een expert meenemen, bijvoorbeeld van Vereniging Eigen Huis. We zorgen voor een officieel opleverrapport dat valt onder de Woningborgregeling, zodat u er zeker van kunt zijn dat ook de laatste details snel in orde worden gemaakt. Daarnaast krijgt u van ons garantie op veel onderdelen van de woning. Hurks Service en Nazorg staat voor u klaar als zaken na de oplevering toch niet in orde blijken te zijn.